ייפוי כח מתמשך מאפשר לכל אדם לקבוע מי יקבל החלטות בעבורו במקרה הצורך.
ייפוי כח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם לקבוע מי יהיה מוסמך לקבל במקומו החלטות בענייני בריאות ורכוש, במקרה של חוסר יכולת לקבל את ההחלטות האלה באופן עצמאי.
את ייפוי הכח המתמשך צריך כל אדם שמבקש לקבוע מי יקבל החלטות בעבורו במקרה הצורך. מהטעם הזה, קהל הלקוחות שמגיע לערוך ייפוי כח מתמשך הוא מגוון מאד ואינו בעל מאפיינים ייחודיים. כך לדוגמה, את ייפוי הכח המתמשך יכול לערוך אדם מבוגר או זוג צעיר אך אופי ההוראות שייקבעו בייפוי הכח המתמשך יהיו שונות בין מקרה למקרה.
בהליך של ייפוי כח מתמשך מיופי הכח תואמים את כוונת הממנה, מיופי הכח נכנסים לפעולה בקלות יחסית והחובות הבירוקרטיות המוטלות על מיופי הכח הן מזעריות וכפופות לרצון הממנה, זאת בניגוד להליך של מינוי אפוטרופוס.
להלן פירוט ההבדלים:
רק עורך דין שעבר השתלמות לעריכת ייפוי כח מתמשך במשרד המשפטים בשיתוף האפוטרופוס הכללי מוסמך לערוך ייפוי כח מתמשך, ניתן לבדוק האם עורך הדין הוסמך לעריכת יפוי כח מתמשך במאגר משרד המשפטים כאן.
יש לוודא כי עורך הדין מטעמכם מוסמך לערוך את ייפוי הכח מתמשך בעצמו.
קיימת חשיבות לעריכת ייפוי כח מתמשך אצל עו"ד בעל ניסיון בעריכת ייפוי כח מתמשכים, שערך מאות ייפוי כח מתמשכים ויודע להבחין מראש בפעולות הנדרשות לצורך הגשמת רצון הממנה והפעלת ייפוי הכח בהתאם לרצון הממנה.
לקריאת המאמר המלא על ההבדלים בין ייפוי כח מתמשך לבין אפוטרופסות לחצו כאן.
להלן דוגמה לתעודת הסמכה לעריכת ייפוי כח מתמשך:
מכיוון שקיימים עורכי דין רבים המוסמכים לערוך את ייפוי הכח המתמשך, מומלץ לבדוק האם עורך הדין אליו פניתם יוכל להגיע עד אליכם לעריכת יייפוי הכח המתמשך ובכך לחסוך מכם את הצורך בנסיעה למשרדו.
במאי 2019 וועדת שכר הטרחה בלשכת עורכי הדין המליצה כי שכר הטרחה המינימלי לעריכת ייפוי כוח מתמשך יהיה 5,000 ש"ח ליחיד ו-7,500 ש"ח לזוג.
עם זאת, בשוק קיימים עורכי דין שיסכימו לערוך ייפוי כח מתמשך גם בעבור שכר טרחה בסך של 1,000 ש"ח לכל ייפוי כח ומצד שני יהיו עורכי דין שידרשו תשלום של 7,500 ש"ח לכל ייפוי כח מתמשך. בעניין זה חשוב להדגיש את חשיבות ייפוי הכח המתמשך והצורך בהתאמתו האישית, ולכן מומלץ שלא להתפתות אחר המחיר הזול ומצד שני אין סיבה לשלם מחירים מופקעים בעבור עריכת ייפוי הכח המתמשך.
לקריאת המאמר המלא על הדרכים לעריכת ייפוי כח מתמשך בחינם לזכאים לכך ועל הטיפים לחיסכון בעריכת ייפוי כח מתמשך לחצו כאן.
כדי שייפוי הכח המתמשך ייכנס לתוקף, מיופה הכוח נדרש לשלוח לאפוטרופוס הכללי את המסמכים הבאים:
*אם מונו מספר מיופי כוח – כל אחד מהם נדרש למלא את ההצהרה על כניסת ייפוי הכח המתמשך לתוקף.
בקשה להכנסת ייפוי הכח המתמשך לתוקף ניתן להגיש באחת מהדרכים הבאות:
ייפוי כח מתמשך מאפשר לכל אדם לקבוע מי יקבל החלטות בעבורו , כאשר לא יוכל לקבל החלטות בעצמו, ובדומה לפוליסת ביטוח, ייפוי כח מתמשך מומלץ לערוך כמה שיותר מוקדם מתוך הבנה כי העתיד אינו בשליטה.
בנוסף, מומלץ לקיים סקר שוק לפני בחירת עורך הדין שיערוך בעבורנו את ייפוי הכח המתמשך, מתוך הבנה כי את ייפוי הכח המתמשך מומלץ לערוך אצל עורך דין מיומן שערך מאות ייפוי כח מתמשכים וברשותו סל כלים וידע משפטי שמאפשר לו לנסח ייפוי כח מתמשך שיתאים לצרכים ולרצונות הספציפיים של כל אדם.
ייפוי כח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם לקבוע מי יהיה מוסמך לקבל במקומו החלטות בענייני בריאות ורכוש, במקרה של חוסר יכולת לקבל את ההחלטות האלה באופן עצמאי.
רק עורך דין שעבר השתלמות לעריכת ייפוי כח מתמשך במשרד המשפטים בשיתוף האפוטרופוס הכללי מוסמך לערוך ייפוי כח מתמשך, ניתן לבדוק האם עורך הדין הוסמך לעריכת יפוי כח מתמשך במאגר משרד המשפטים כאן: https://www.israelbar.org.il/lawyer_list.asp?1=1&menu=3.
במאי 2019 וועדת שכר הטרחה בלשכת עורכי הדין המליצה כי שכר הטרחה המינימלי לעריכת ייפוי כוח מתמשך יהיה 5,000 ש"ח ליחיד ו-7,500 ש"ח לזוג.
ואולם, קיימים עורכי דין שיסכימו לערוך ייפוי כח מתמשך גם בעבור שכר טרחה בסך של 1,500 ש"ח לכל ייפוי כח מתמשך ומצד שני יהיו עורכי דין שידרשו תשלום של 7,500 ש"ח לכל ייפוי כח מתמשך. בעניין זה חשוב להדגיש את חשיבות ייפוי הכח המתמשך והצורך בהתאמתו האישית, ולכן מומלץ שלא להתפתות אחר המחיר הזול ומצד שני אין סיבה לשלם מחירים מופקעים בעבור עריכת ייפוי הכח המתמשך.
כרגע לא נדרשת אגרה לרישום ייפוי הכח המתמשך, אך משרד המשפטים הודיע שבקרוב ידרוש תשלום אגרה כתנאי לרישום ייפוי כח מתמשך.